Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополука, в резултат на

...
Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова злополука, в резултат на
Коментари Харесай

След взрива в Русе: Разкриха какво е превозвала цистерната

" Образувано е досъдебно производство за настъпила трудова акцидент, вследствие на която е породена гибелта на един от чиновниците на компания " Лубрика ", който е работил по натоварване на автоцистерните с масла ". Това сподели окръжният прокурор на Русе на брифинг.

Сутринта му е предоставено да изпълни цистерната и откакто размерът е бил напълнен на към 60% е настъпил гърмеж, вследствие на което е породена гибелта на този чиновник ".

Окръжният прокурор съобщи, че е осъществен оглед на мястото на случая, като е взета проба от маслото, което е било натоварено в цистерната. След като завърши експертизата, ще се дефинират по-нататъшните си дейности. 

" По делото е осъществен оглед на местопроизшествието, изискани са всички нужни документи, свързани с длъжностното качество на потърпевшото лице и ще бъде взета проба от маслото, което е било натоварено в цистерната.

Ще бъде назначена експертиза, която да ни даде умозаключение за повода за гърмежа и оттова нататък ще преценим по идващите си дейности, вероятно отговорността, която следва да понесе някой от хората, имащи ангажимент по натоварването на цистерната ", съобщи Георгиев.
 Българска телеграфна агенция
Той изясни, че цистерната на компания от Пловдив. Шофьорът е бил в кабинета си по време на гърмежа, само че е съумял да се избави. Районът към този момент е обезопасен и няма заплаха за чиновниците на завода, както и няма данни за замърсяване на въздуха в града. 

" Цистерната е на външна компания от град Пловдив и след зареждането и е следвало да продължи по направлението си. Шофьорът е бил в кабината по време на гърмежа, само че е съумял да се избави и в действителност имаме единствено едно пострадало лице, чиято гибел е настъпила без други лица, по които да има пострадвания.

Районът към този момент е обезопасен, пожарът изцяло загасен и няма заплаха за останалите чиновници и за оборудването, и за горивата, които се намират в двора на сдружението, както и няма информация за някакво замърсяване в атмосферния въздух, което да сътвори заплаха за хората в града ни ", сподели също той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР